Noppert bewandelt zelfde route als Eredivisie-collega: 'Ik snap die vergelijking'

Noppert bewandelt zelfde route als Eredivisie-collega: 'Ik snap die vergelijking'

25-12-2022 09:48
14

Hobie Verhulst loopt niet weg voor de vergelijkingen met Andries Noppert. De AZ-doelman is na uitleenperiodes op 29-jarige leeftijd eerste keeper bij zijn jeugdliefde. 

Verhulst werd opgeleid door AZ, al wist hij geen vaste plek in de hoodfmacht te veroveren. Via MVV, FC Volendam en Go Ahead Eagles beleeft hij dit seizoen alsnog zijn doorbraak in Alkmaar. In gesprek met de NOS valt de vergelijking met Noppert, die via de Serie B het Nederlands elftal haalde. "Ik snap die vergelijking wel", aldus Verhulst.

"Iedereen heeft zijn eigen pad, ik ook. Ik heb heel veel ervaring opgedaan bij andere clubs en krijg nu de kans bij mijn jeugdclub", vervolgt de sluitpost. "Het is een droom die ik altijd heb gehad. Om die kans te krijgen... De trainer (Pascal Jansen, red.) en de staf heeft vertrouwen in mij. Je hoopt erop, maar ik had het een lange tijd niet meer verwacht."

Verhulst kwam in 2004 in de Alkmaarse jeugdopleiding terecht. "Als ik eerlijk moet zijn, is het wel echt een droom. Ik heb zelf op de tribune gestaan en sta nu als basisspeler op het veld." De goalie benadrukt nog niet te zijn waar hij wil zijn. "Nu wil ik de beste keeper van AZ worden en heel lang eerste keeper blijven."