Crisis in Amsterdam laat Brands niet koud: 'Ben niet iemand die lacht om Ajax'

Crisis in Amsterdam laat Brands niet koud: 'Ben niet iemand die lacht om Ajax'

7 mei - 10:15
65

De crisis van Ajax laat Marcel Brands niet koud. De algemeen directeur van PSV weet hoe het is om in zwaar weer bij een topclub te werken, en onderhield een goede relatie met Edwin van der Sar. Leedvermaak heeft hij dan ook absoluut niet, zo vertelt Brands in een interview met Voetbal International

"Natuurlijk doet dat me iets", vertelt Brands, doelend op bestuurlijke malaise in Amsterdam. "Ik had een goede relatie met Edwin (Van der Sar, red.) en ik weet hoeveel druk er op hem komt als dit soort dingen gebeuren. Dan heb je als collega echt wel met hem te doen." Van der Sar maakte op 30 mei van 2023 bekent te stoppen als algemeen directeur van Ajax. 

"Ik ben niet iemand die lacht om Ajax, omdat daar allerlei dingen misgaan", vervolgt Brands, die als nieuwbakken Eredivisie-kampioen ook de andere kant van de medaille kent. "Ik weet dat er veel kan gebeuren in een voetbalbedrijf. Ik ken daar niet alle ins en outs. Maar ik vraag me wel af: hoeveel mensen zijn daar in het belang van de club en hoeveel in het belang van zichzelf bezig? Als je voor een club werkt, moet je jezelf wegcijferen voor het clubbelang."

Brands wil zijn eigen rol in het successeizoen van PSV niet opblazen. "Ik ben nu geen kampioen, hè. De spelers, de trainers en de club worden kampioen. Ik ben trots op alle medewerkers. En ik ben er een onderdeeltje van geweest. Niet meer dan dat. We moeten het niet groter maken dan het is."