Danny Blind keert niet terug bij Ajax: Dat is dan bij deze uit de wereld

Danny Blind keert niet terug bij Ajax: "Dat is dan bij deze uit de wereld"

26-12-2022 12:38
199

Danny Blind laat aan het Algemeen Dagblad weten dat hij niet terugkeert bij Ajax. Voor hem zou na het WK weer een rol als rvc-lid beschikbaar zijn, maar zover komt het niet.

Blind verliet de rvc om Louis van Gaal te assisteren als bondscoach van het Nederlands elftal en zou daarna weer terugkeren als commissaris technische zaken. "Ik wil mijn handen vrij hebben, ook na het WK. Dat weet Ajax overigens al een tijdje", vertelt Blind aan het AD. "Op 10 november heb ik met Edwin van der Sar gezeten. Nu het WK voorbij is en mijn werk bij Oranje is gestopt, verschijnen er berichten over een rentree in de RvC. Dat is dan bij deze uit de wereld."

Ajax zou Blind wel graag terugzien in de rvc, maar de oud-speler kiest ervoor 'om zijn handen vrij te hebben'. Volgens het AD wil hij geen hoofdtrainer meer zijn, maar ziet hij een rol als assistent eventueel wel zitten. Blind zegt dat randzaken 'niet mee hebben geholpen', maar dat de situatie rond zijn zoon Daley Blind daar los van staat. 

"Ik kan zaken al jaren rationeel scheiden. Wat ik zeg: Begin november was ik er voor mezelf al wel uit. En dat is niet meer veranderd", vertelt Blind.