Ten Hag: 'Ik heb met hem gesproken, hij moet zo snel mogelijk terugkomen'

Ten Hag: 'Ik heb met hem gesproken, hij moet zo snel mogelijk terugkomen'

27-12-2022 14:28 Laatste update: 15:26
18

Erik ten Hag hoopt dat de neuzen bij Manchester United zo snel mogelijk weer dezelfde kant opstaan. De manager stelt dat de WK-gangers met wisselende emoties zijn teruggekeerd op Old Trafford.

"Je moet overal een plan voor hebben en organiseren vanuit de actualiteit", zegt Ten Hag tegen Viaplay. Brazilianen Antony, Casemiro en Fred werden, net als de Engelse internationals bij United, in de kwartfinale uitgeschakeld, terwijl Raphaël Varane en Lisandro Martínez het tegen elkaar opnamen in de finale. "Sommige spelers die terugkeren zijn blij, sommigen zijn niet blij. Anderen zijn teleurgesteld of zelfs gefrustreerd."

Aan Ten Hag de taak om dat te managen. "Je moet ervoor zorgen dat ze weer een team vormen. Ze moeten energie hebben en hongerig zijn." De selectie is bijna weer op volle oorlogssterkte. Alleen Martínez is nog in Argentinië. "Ik heb hem gesproken", aldus Ten Hag. "Het is natuurlijk geweldig als je de wereldbeker wint. Maar hij moet zo snel mogelijk terugkomen. Als de festiviteiten voorbij zijn, moet hij het vliegtuig in. Dat zal ook gebeuren."

United hervat de Premier League dinsdagavond met een thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest. Op oudjaarsdag treffen The Mancunians Wolverhampton Wanderers.