Okoye ziet terugkeer in de Eredivisie wel zitten: Ja, dat lijkt me wel wat

Okoye ziet terugkeer in de Eredivisie wel zitten: "Ja, dat lijkt me wel wat"

30-12-2022 18:00 Laatste update: 20:27
97 Reacties

Tim van Duijn

Maduka Okoye geeft toe het lastig te vinden dat hij niet wekelijks meer onder de lat staat. De oud-keeper van Sparta is reserve bij Watford, maar blijft optimistisch en flirt met de Eredivisie, laat hij weten aan VoetbalPrimeur.

Het is al even geleden dat we van Okoye hebben gehoord. De man die bij Sparta de ene na de andere bal uit het doel haalde en voor om en nabij de zeven miljoen euro - een clubrecord - naar het Engelse Watford vertrok, is reservekeeper. Toch blijft hij optimistisch over de toekomst. "Ik ben een beetje ziekjes, maar het gaat goed. De competitie is weer begonnen, dus het is lekker dat we weer wedstrijden hebben", vertelt Okoye aan deze website.

Okoye kwam als grote onbekende binnen bij Sparta, maar ontpopte zich al snel tot één van de populairste Sparta-spelers en vertrok uiteindelijk als duurste speler. De transfer naar Watford brengt hem sportief nog weinig, spijt heeft hij echter niet. "De stap naar Engeland heb ik met mijn volle verstand gemaakt. Mij is verteld dat ik met de andere keepers moest strijden om een plek onder de lat."

"Iedere keeper die van Nederland naar Engeland gaat heeft wat opstartproblemen. Mij is ook verteld dat ik de tijd en ruimte krijg om me aan te passen aan het niveau en aan een nieuw land en nieuwe competitie, zodat ik uiteindelijk de stap kan maken. Sommige dingen zijn in Engeland anders dan in Nederland, neem alleen het fysieke verschil al."

"Sportief pakt het nog niet uit zoals ik had gehoopt, maar we stick to the plan. Nee, het is zeker niet makkelijk. Het is best zwaar, moet ik je heel eerlijk zeggen. Bij Sparta speelde ik iedere week en nu zit ik op de bank, dat was iets waar ik wel even aan moest wennen. Dan kom je met een ander gevoel thuis dan wanneer je iedere week speelt, ballen uit het doel haalt en complimenten krijgt. Maar ook dat is voetbal en hoort er gewoon bij."

"Ik sta nog steeds voor de volle honderd procent achter mijn transfer, want ik deed het goed in de Eredivisie en kon natuurlijk niet voor altijd bij Sparta blijven. Ik blijf gewoon keihard werken en wil me laten zien. We hopen met Watford te promoveren naar de Premier League. Dat gaat moeilijk worden, maar we blijven erin geloven."

Toekomst
De transfermarkt gaat op 1 januari open en dus zou Okoye een transfer kunnen maken om weer wekelijks aan spelen toe te komen. De Eredivisie is daarbij een optie. "We zien wel wat er gaat gebeuren. Mijn contract loopt nog tot 2027, dus er is van alles mogelijk. Misschien dat ik verhuurd ga worden, of niet, dat weet ik nu nog niet. De Eredivisie? Ja, dat lijkt me wel wat. De clubs in Nederland kennen mij goed van Sparta en weten wat ze aan me hebben. We gaan het zien. Voor nu focus ik mij gewoon volledig op Watford en de wedstrijden die we gaan spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s