PSV tankt vertrouwen: ruime zege op AC Milan, Madueke de blikvanger

PSV tankt vertrouwen: ruime zege op AC Milan, Madueke de blikvanger

30-12-2022 20:06
184

PSV heeft in aanloop naar de start van de tweede seizoenshelft flink wat vertrouwen gewonnen. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij was in eigen huis te sterk in een oefenduel met AC Milan: 3-0. Bij PSV was Noni Madueke de blikvanger.

PSV startte met de beoogde basiself, terwijl er ook een basisplaats was voor Yorbe Vertessen, die in de punt van de aanval stond. De Belg kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans, maar was te onrustig en miste. Kort daarna zette Guus Til PSV knap op voorsprong. Bij AC Milan oogde het allemaal vrij tam en dat zorgde ervoor dat Madueke er ook 2-0 van kon maken. De Engelse aanvaller bewees zich als mogelijke vervanger van Cody Gakpo, die aan Liverpool is verkocht.

Hoewel voetballend het beste er wel af was bij PSV, moest het hoogtepunt van de wedstrijd nog komen. Na een klein uur spelen kon het Philips Stadion nogmaals juichen toen Madueke met zijn tweede van de avond de zege binnensleepte voor PSV met een formidabel schot in de verre hoek. Van AC Milan leek het allemaal niet zo te hoeven. De ploeg van Stefano Pioli wisselde kort na de 3-0 van Madueke het hele elftal, om iedereen wedstrijdritme te kunnen geven. Bij PSV kregen onder meer Luuk de Jong en Xavi Simons nog een half uurtje.

Uiteindelijk bleek het ook voor PSV-doelman Walter Benítez een leuke avond, omdat hij met een knappe redding een tegentreffer van AC Milan wist te voorkomen. Kort daarna floot scheidsrechter Allard Lindhout voor het einde van de wedstrijd. PSV speelt dinsdag nog een oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen.