Slot wijst naar Ajax en PSV: 'Dat laat het verschil zien, zover zijn we nog niet'

Slot wijst naar Ajax en PSV: 'Dat laat het verschil zien, zover zijn we nog niet'

31-12-2022 07:24
147

Arne Slot stelt dat Feyenoord het afgelopen jaar een reuzenstap heeft gezet, al zijn de financiële mogelijkheden nog altijd beperkt. De oefenmeester wijst naar concurrenten Ajax en PSV.

Feyenoord is als Eredivisie-koploper de winterstop ingegaan, in een jaar dat ook de Conference League-finale werd bereikt. "Je merkt dat er al anderhalf jaar een positieve sfeer rond Feyenoord hangt. Als club zijn we bepaalde stappen aan het zetten en sommige stappen zijn veel sneller gezet dan we hadden kunnen dromen", laat Slot optekenen door De Telegraaf. Hij wijst daarbij naar de zeventig miljoen euro die de Stadionclub afgelopen zomer incasseerde door uitgaande transfers.

"Het is hartstikke fijn dat dat is gelukt, maar we moeten nog heel veel stappen zetten om financieel in de buurt te komen van Ajax en PSV", vervolgt Slot. "Dat PSV een speler als Luuk de Jong kan halen en Ajax spelers als Daley Blind en Dusan Tadic, laat het verschil zien." De trainer licht toe dat Feyenoord restwaarde moet creëren, terwijl Ajax en PSV kunnen investeren in ervaren spelers zonder restwaarde. "Om verder te komen zal de club ook ooit op dat punt moeten komen."

"Hopelijk ben ik daar nog bij", benadrukt Slot. "Maar zover zijn we nog zeker niet. Het ijs is bij ons nu nog dusdanig dun, dat het zou kunnen breken als we dat soort uitgaven doen."