'Ten Hag wil 'kleedkamerjaloezie' voorkomen en voert 'Ronaldo-regel' in'

'Ten Hag wil 'kleedkamerjaloezie' voorkomen en voert 'Ronaldo-regel' in'

08-01-2023 11:20 Laatste update: 11:51
75

Manchester United voert een 'Ronaldo-regel' in, meldt The Daily Mail. De salarissen van spelers van het eerste elftal zullen worden beperkt tot een maximum van 200.000 pond per week. Manager Erik ten Hag zou 'kleedkamerjaloezie' willen voorkomen.

The Daily Mail brengt het nieuws 'exclusief'. De salarissen bij Manchester United zijn altijd fors geweest, maar daar schijnt nu verandering in te komen. Topverdieners als Casemiro, Harry Maguire en Raphaël Varane zullen te maken krijgen met de regel, aldus de krant. Het is de bedoeling dat niemand meer betaald krijgt dan de rest. Doelman David de Gea zal als eerste worden 'getroffen'. Hij verdient nu naar verluidt 375.000 pond per week, maar mocht hij bijtekenen, dan zal dat een stuk lager worden.

Volgens The Daily Mail betaalt Manchester United jaarlijks 228 miljoen pond aan spelerssalarissen. Geen club in de Premier League betaalt zoveel aan lonen uit en dat moet veranderen, vindt de clubleiding. Het allerbelangrijkste is dat er geen grote verschillen in de salarissen zitten, vandaar de term 'Ronaldo-regel'. De Portugees verdiende een godsvermogen op Old Trafford.