Guardiola 'geen fan' van United, wel van Ten Hag: 'Hij is uitstekend opgeleid'

Guardiola 'geen fan' van United, wel van Ten Hag: 'Hij is uitstekend opgeleid'

14-01-2023 10:15
64

Pep Guardiola heeft zich in aanloop naar de derby tegen Manchester United zeer positief uitgelaten over Erik ten Hag. De manager van Manchester City roemt de Nederlander om zijn werkethiek en de wijze waarop hij zijn teams laat spelen.

Guardiola en Ten Hag kennen elkaar van hun tijd bij Bayern München. De Spanjaard zwaaide er tussen 2013 en 2016 met de scepter, terwijl Ten Hag het tweede elftal onder zijn hoede had. Zaterdagmiddag treffen ze elkaar als United en City om 13.30 uur aftrappen voor de Manchester-derby. 

"Erik vertegenwoordigt ons werk als trainer op de beste manier", aldus de oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Hij is uitstekend opgeleid, heeft een goede werkethiek en heeft met zijn manier van spelen grote successen geboekt bij Ajax. Om eerlijk te zijn ik ben ik niet een grote fan van United, maar het is prima. Hij boekt succes en hij verdient het."

De eerdere ontmoeting tussen City en United dit seizoen, in oktober, was een gedenkwaardige. Die wedstrijd eindigde in een 6-3 overwinning voor The Citizens. Erling Haaland maakte een hattrick. Het verchil op de ranglijst is momenteel slechts vier punten in het voordeel van City.