NEC hoort opvallende eis: 'Vier of vijf seizoenen, ga niet voor twee jaar tekenen'

NEC hoort opvallende eis: 'Vier of vijf seizoenen, ga niet voor twee jaar tekenen'

16-01-2023 23:47
27

Iván Márquez hoopt de komende jaren nog bij NEC te spelen. De Spaanse centrumverdediger doet een beroep op de Nijmeegse clubleiding en stelt een opmerkelijke eis.

Márquez speelt sinds de zomer van 2021 bij NEC. Zijn huidige contract loopt komende zomer af en er is nog geen akkoord over een nieuwe verbintenis bereikt. Als het aan de publiekslieveling ligt, blijft hij bij NEC. "Ik wil een lang contract. Vier seizoenen, vijf seizoenen, zeg het maar. Ik ga hier niet voor een of twee jaar tekenen", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

Er is naar verluidt veel belangstelling voor de 28-jarige verdediger, die zijn vurige wens uitspreekt. "Ja, ik heb al aanbiedingen gehad. Maar ik heb ook bij NEC aangegeven dat ik daar niet in geïnteresseerd ben. Ik wil alleen hier blijven. Mijn management moet er alleen nog uitkomen met de club. Een kwestie van tijd? Dat denk ik wel."

In het huidige Eredivisie-seizoen miste Márquez pas zes speelminuten. Tegen zowel AZ (1-1) als Feyenoord (1-1) was hij trefzeker en stelde hij een punt veilig.