FC Twente klimt over AZ en Ajax heen na zege op FC Utrecht

22-01-2023 16:26
26

FC Twente is de nieuwe nummer drie van de Eredivisie. Omdat Feyenoord - Ajax in een 1-1 gelijkspel eindigde en het zelf met 2-0 wist te winnen van FC Utrecht, stijgen de Tukkers een plekje.

Twente zette Utrecht al snel onder druk en dat zorgde voor problemen bij de ploeg van Michael Silberbauer, die daar geen antwoord op leek te hebben. Aanvallend was Twente een stuk sterker dan de bezoekers, wat ook resulteerde in kansen, waarvan er voor rust eentje verzilverd werd. In de blessuretijd scoorde Vaclav Cerny, voormalig Utrecht-speler, de 1-0 en die kon niet uitblijven.

Omdat Utrecht aanvallend onmachtig bleek, leek het aanvankelijk wachten op de genadeklap van Twente, dat een gewonnen wedstrijd speelde. The final blow werd na ruim een uur uitgedeeld door Virgil Misidjan, die zo de 2-0 achter Vasilis Barkas schoof.

Het beste was er daarna wel af bij Twente, dat in de slotfase nog kansen op 3-0 kreeg. Onder meer Cerny was dichtbij, net als Sem Steijn. In beide gevallen kon Barkas een treffer voorkomen.

Utrecht maakte in de slotfase nergens aanspraak op en vertrekt met de staart tussen de benen en de achtste plek op de ranglijst weer terug naar de Galgenwaard. Twente klimt zoals gezegd naar plaats drie en nadert Feyenoord tot op vier punten.