VP's Elftal van de Week: drie Klassieker-uitblinkers, Heerenveen-duo en Simons

VP's Elftal van de Week: drie Klassieker-uitblinkers, Heerenveen-duo en Simons

23 januari - 10:00 Laatste update: 10:02
53

Feyenoord en sc Heerenveen zijn met twee spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Na de zeventiende speelronde van de Eredivisie zijn ook Ajax, AZ, PSV, FC Twente, Sparta, NEC en Excelsior van de partij.

Andries Noppert (sc Heerenveen)
Een keeper die een assist geeft, dat komt niet vaak voor. Noppert deed het zondag in de Derby van het Noorden. Heerenveen zal blij zijn als het 1 februari is en de topkeeper nog in Friesland speelt.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Geertruida was in de Klassieker duidelijk de baas over Mohammed Kudus en zorgde ervoor dat Ajax geen centimeter ruimte kreeg. De vervanger van Gernot Trauner was fel, maar ging nooit over de schreef. Erg sterk.

Edson Álvarez (Ajax)
Het was Álvarez die voor Ajax opstond in de Klassieker. Omdat hij door Alfred Schreuder een linie naar achteren was gehaald, klopte er op het middenveld weinig meer van bij Ajax, maar als verdediger was de Mexicaan een verrijking.

Quilindschy Hartman (Feyenoord)
Alsof hij al tien Klassiekers achter zijn naam heeft staan, zo speelde Hartman. Hij vrat Francisco Conceição op en de Ajacied werd al in de rust gewisseld. Een groter compliment is er niet niet voor een linksback.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)
Vorige week speelde Zerrouki al de sterren van de hemel tegen Ajax en ook in de derde Eredivisie-speelronde van 2023 toonde de middenvelder zijn hele palet aan kwaliteiten. Misschien mikt hij na dit seizoen wel hoger dan Feyenoord.

Sven Mijnans (Sparta)
Het kan niet op voor Sparta. Mijnans was met twee assists de beste speler bij de verrassende nummer zes van de Eredivisie, waar eigenlijk alle spelers een plek in VP's Elftal van de Week hadden verdiend.

Xavi Simons (PSV)
Met afstand de beste speler bij PSV, ook in het povere duel met Vitesse. De Oranje-international zette de ene na de andere ploeggenoot vrij. PSV heeft hem hard nodig om titelkandidaat te blijven.

Dani de Wit (AZ)
De drive van De Wit is ongeëvenaard. De aanvallende middenvelder doet veel dingen die een traditionele nummer 10 niet doet, maar juist dát maakt hem zo belangrijk. Tegenvaller: na zijn goal tegen Fortuna Sittard viel hij geblesseerd uit.

Marouan Azarkan (Excelsior)
"De top van Spanje, daar zou hij wel passen", zei Azarkan afgelopen week in het AD over Feyenoorder en oud-ploeggenoot Mats Wieffer. Zelf heeft de aanvaller ook een mooie toekomst voor zich. Hij schoot Excelsior in veilige haven tegen FC Volendam.

Amin Sarr (sc Heerenveen)
Vaak gebruikt als linksbuiten, maar als spits - op de plek van de gepasseerde Sydney van Hooijdonk - onderstreepte Sarr zijn ware klasse. Met twee goals wees hij Heerenveen de weg tegen FC Groningen.

Landry Dimata (NEC)
NEC heeft eindelijk een spits die kan scoren. De van Espanyol gehuurde Dimata bleef voor de WK-break ver verwijderd van zijn niveau, maar heeft de smaak inmiddels te pakken en scoorde zaterdag twee keer tegen FC Emmen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie