Kopzorgen bij PSV: Wie zorgt er voor doelpunten in Emmen?

Kopzorgen bij PSV: Wie zorgt er voor doelpunten in Emmen?

24-01-2023 14:00 Laatste update: 14:15

ADVERTORIAL – De komende dagen staat er in de Eredivisie een doordeweekse speelronde op het programma. Aan PSV de eer om deze af te trappen, in en tegen Emmen. Dat doet Ruud van Nistelrooij alleen wel met een groot probleem: wie gaat in hemelsnaam de doelpunten maken voor de Eindhovenaren? Bij Unibet kan je hier mooi op inspelen.

De droomvoorhoede die bij een droom is gebleven

Afgelopen zomer had PSV de selectie voor het seizoen al snel op orde en beschikte het over een voorhoede die door menig Eredivisieclub werd gevreesd. Van Nistelrooij dacht namelijk te kunnen beschikken over Cody Gakpo, Luuk de Jong en Noni Madueke. Dat pakte allemaal toch even net wat anders uit. Het overgrote deel van de eerste seizoenshelft moesten de Eindhovenaren het wegens blessures stellen zonder De Jong en Madueke, waardoor Gakpo de man was die de aanvallende touwtjes in handen moest nemen. De MVP was in de Eredivisie zowat bij elk doelpunt betrokken en speelde een dijk van een WK, waardoor Liverpool op de Eindhovense deur klopte. Een kleine maand later volgde Chelsea het voorbeeld van The Reds door de Brabanders ook van Madueke te bestelen, waardoor het nu vleugellam is. 

Dat betekent dat alle pijlen gericht zijn op De Jong, die niet al te scherp uit de winterstop is gekomen. De spits miste tegen Fortuna Sittard legio kansen en ook afgelopen weekend tegen Vitesse wilde het niet lukken. Tot overmaat van ramp raakte de Oranje-international geblesseerd aan het hoofd, waardoor hij de wedstrijd tegen Emmen van vanavond moet missen. Dat geldt ook voor de nieuwe aanwinst Fábio Silva, die nog niet speelgerechtigd is.

Wie gaat de goals maken?

Tegen Vitesse werd afgelopen zaterdag pijnlijk duidelijk dat PSV een groot probleem heeft in de aanval. De Eindhovenaren wonnen weliswaar met 1-0 van de Arnhemmers, maar daar had Kjell Scherpen een groot aandeel in. De 23-jarige doelman schatte een afstandsschot van Guus Til totaal verkeerd in, waardoor deze enigszins fortuinlijk via de paal in het net plofte. Wat vooral opvalt is dat het bij de ploeg van Van Nistelrooij aan de nodige creativiteit ontbreekt.

Die creativiteit heeft PSV wel in huis, maar daar wordt momenteel geen gebruik van gemaakt. Joey Veerman moet het al twee wedstrijden stellen met een plek op de bank, terwijl Anwar El Ghazi wel het vertrouwen krijgt in de lichtstad. De voormalig Premier League-aanvaller is alleen hopeloos uit vorm, wat ook tegen Vitesse was terug te zien. El Ghazi ging veel voor eigen succes, tot ongenoegen van zijn teamgenoten, met Xavi Simons in het bijzonder. Het negentienjarige talent laat zijn voeten overigens wel spreken na de winterstop, waarmee hij de lijn van de eerste seizoenshelft doortrekt.

De odd

Gezien bovenstaande factoren en het vooralsnog uitblijven van aanvallende winterversterkingen is de kans groot dat PSV het ook tegen Emmen wel eens lastig gaat krijgen om het net te vinden. De club uit Drenthe bezit met de zestiende plaats geen al te hoge klassering in de Eredivisie, maar sprokkelt in eigen huis hier en daar wat punten. Al drie keer werd er dit seizoen na negentig minuten met de brilstand op het scorebord afgefloten. Denk je dat PSV maximaal één keer tot scoren komt? Dan kan je de odd van 2.50 spelen. Weten de Eindhovenaren helemaal geen één goal te maken? Dan krijg je daar 7.50 voor terug op Unibet.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.