Officieel: Ajax maakt verlenging en verhuur van Gorter wereldkundig

Officieel: Ajax maakt verlenging en verhuur van Gorter wereldkundig

31-01-2023 12:33 Laatste update: 13:30
40

Jay Gorter maakt het seizoen af bij Aberdeen FC, de huidige nummer zeven van Schotland. Die club neemt de doelman op huurbasis over van Ajax, dat zijn contract heeft verlengd tot medio 2026.

Zowel Aberdeen als Ajax maakt de overstap maandag bekend via de officiële kanalen. Bij The Dons, die dit seizoen al 43 competitietreffers incasseerden en afgelopen weekend nog met 6-0 verloren van Hibernian, heeft Gorter beduidend meer perspectief op speeltijd. 

Gorter kreeg aan het begin van het seizoen de kans om zich te bewijzen onder de lat bij Ajax. Die kans greep hij niet. In de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) maakte hij een onzekere indruk en verloor daarmee zijn basisplaats. Vervolgens kreeg Remko Pasveer de voorkeur onder de lat. Inmiddels is Gerónimo Rulli de eerste keus bij Ajax.

Ondanks het feit dat de oud-keeper van Go Ahead Eagles momenteel geen zicht op speelminuten heeft bij Ajax, houdt de club wel vertrouwen in hem. De Amsterdammers hebben zijn contract verlengd tot de zomer van 2026.