Perez voorziet trainerswissel Eredivisie: 'Zou kunnen dat hij géén wedstrijd wint'

Perez voorziet trainerswissel Eredivisie: 'Zou kunnen dat hij géén wedstrijd wint'

30-01-2023 10:49 Laatste update: 11:06
68

Kees Kwakman is uiterst kritisch op het beleid bij FC GroningenDe Trots van het Noorden ging afgelopen weekend met 3-2 onderuit bij FC Volendam en is hekkensluiter van de Eredivisie.

Groningen verloor in 2023 tot dusver alle zes zijn wedstrijden. "Dit is natuurlijk houtje-touwtje beleid", is Kwakman hard bij ESPN. "Dat terwijl het qua spelersbeleid de laatste jaren best goed liep." De functie van trainer Dennis van der Ree staat ter discussie. "Het zou zomaar kunnen dat die Van der Ree geen één wedstrijd gaat winnen als hoofdtrainer", reageert collega-analist Kenneth Perez.

Van der Ree begon dit seizoen als assistent-trainer, maar werd na het ontslag van Frank Wormuth naar voren geschoven. "Misschien denkt hij zelf ook wel: deze rol is niks voor mij." Kwakman zag recent van dicht bij hoe het er in Groningen aan toe gaat. "Daar zit echt helemaal niks in. Ze krijgen nu FC Twente en PSV als volgende wedstrijden. Dus er moet snel iets gebeuren bij Groningen."

Kwakman vermoedt dat Groningen intern nadenkt over een trainerswissel. "Dat zou voor Van der Ree pijnlijk en echt verschrikkelijk zijn. Kneiterhard, die zal daar echt niet lekker op gaan, maar er moet echt iets gaan gebeuren." De voormalig verdediger annex middenvelder krijgt bijval van Perez. "Misschien komt hij er zelf ook wel achter: dit is niet voor mij, hoofdtrainer. Helemaal klasse zou zijn als hij morgen tegen de leiding zegt: dit is niet voor mij, ik dacht het, maar het is het niet. Als er een ander is, dan stap ik graag terug in mijn oude rol. Maar misschien is hij superambitieus, geen idee, alleen dit is wel jammer."