De Mos ontraadt PSV transfer: 'Het is middelmaat, wees er voorzichtig mee'

De Mos ontraadt PSV transfer: 'Het is middelmaat, wees er voorzichtig mee'

30-01-2023 13:46
93

Aad de Mos adviseert PSV niét in zee te gaan met Thorgan Hazard. De Belgische aanvaller van Borussia Dortmund is 'middelmaat', aldus de oud-trainer.

De Mos heeft Hazard gevolgd sinds zijn doorbraak bij Zulte Waregem. "Daarna is het er bij Chelsea en Dortmund nooit uitgekomen", vertelt de analist bij het Eindhovens Dagblad. Drieënhalf jaar geleden maakte Hazard voor 25 miljoen euro de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Borussia Dortmund. "Het is middelmaat, daar moet PSV voorzichtig mee zijn."

"Steek die centen nou in een topspeler of blijf er met je handen van af", vervolgt De Mos in zijn advies voor PSV. "Als Hazard komt, moet je weer een parkeerplaats gaan zoeken om hem te laten spelen. Hazard is een dienende speler, ik ben niet zo zeker van hem. PSV heeft ook genoeg materiaal."

Hazard geldt in het Philips Stadion als de belangrijkste kandidaat om de nieuwe vleugelaanvaller van PSV te worden na het vertrek Cody Gakpo en Noni Madueke. Met Fábio Silva strikten de Eindhovenaren al een spits. De Mos ziet in de Portugees veel meer dan een stand-in voor Luuk de Jong. "Silva kan een grote aanwinst worden voor PSV in de tweede seizoenshelft. Het is een échte voetballer."