'Max kan Nederlandse ploeggenoot krijgen: Frankfurt meldt zich bij Sporting'

'Max kan Nederlandse ploeggenoot krijgen: Frankfurt meldt zich bij Sporting'

30-01-2023 15:45 Laatste update: 16:36
20

In navolging van Philipp Max kan ook Jeremiah St. Juste naar Eintracht Frankfurt, meldt het Duitse Sport1. De nummer zes van de Bundesliga hoopt de Nederlandse verdediger op huurbasis over te nemen van Sporting CP.

St. Juste verkaste afgelopen zomer voor een kleine tien miljoen euro van FSV Mainz 05 naar Sporting. In Portugal zou de 26-jarige verdediger ontevreden zijn door een gebrek aan speeltijd. Volgens het Duitse medium wil St. Juste graag terugkeren naar de Bundesliga, waar hij tussen 2019 en 2022 speelde. Frankfurt is bereid mee te werken aan die wens.

Doordat St. Juste nog tot medio 2026 vastligt bij Sporting, denkt Frankfurt aan een huurperiode. Het is onbekend of de Duitse club inzet op een optie tot koop. Naast St. Juste versterkt Frankfurt de defensie ook met Max. De linkervleugelverdediger van PSV wordt naar verluidt tot het einde van het seizoen verhuurd door de Eindhovenaren. Frankfurt bedingt een optie tot koop in de deal.

St. Juste kwam dit seizoen in dertien competitieduels in actie. Voor Mainz speelde hij in drie seizoenen 69 wedstrijden. St. Juste komt uit de jeugdopleiding van Heerenveen en speelde tussen 2017 en 2019 voor Feyenoord.