'Heitinga mag seizoen afmaken bij Ajax: Lodeweges beoogde assistent'

'Heitinga mag seizoen afmaken bij Ajax: Lodeweges beoogde assistent'

01-02-2023 06:45
97

Dwight Lodeweges is de beoogde ervaren assistent van John Heitinga bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. Daarmee lijkt de 87-voudig international het seizoen af te mogen maken als interim-trainer in de Johan Cruijff Arena.

Heitinga neemt zondag tijdens het uitduel bij SC Cambuur sowieso nog de honneurs waar, maar het is inmiddels 'voor 98 procent zeker' dat hij tot het einde van het seizoen als eindverantwoordelijke op de bank zit bij Ajax. 

De voormalig verdediger voerde zelfs al een gesprek met de 65-jarige Lodeweges, die de broodnodige ervaring moet toevoegen aan de technische staf van de Amsterdammers. Lodeweges is momenteel lid van de raad van commissarissen bij sc Heerenveen. Hij was zelf hoofdtrainer van FC Groningen, PEC Zwolle en Heerenveen, terwijl hij assistent- en interim-coach was bij PSV.

In 2018 trad Lodeweges toe tot de technische staf van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal, waarna hij ook onder Frank de Boer aanbleef als assistent. Na het weinig succesvol verlopen EK 2021, was hij nog even assistent bij PEC.

Volgens De Telegraaf was ook John van ’t Schip in beeld bij Ajax om als assistent van Heitinga aan de slag te gaan, maar de voormalig bondscoach van Griekenland bedankte. Zelf zou Heitinga graag Frank Peereboom aan zijn staf toevoegen, maar die lijkt compleet met de mogelijke komst van Lodeweges en ook nog Michael Reiziger en Richard Witschge.

De ochtendkrant concludeert dat Heitinga het seizoen alleen niet afmaakt als de regerend kampioen alsnog een droomkandidaat weet te strikken.