'Gabi signs on': Arsenal maakt belangrijke verlenging bekend in gelikte video

'Gabi signs on': Arsenal maakt belangrijke verlenging bekend in gelikte video

03-02-2023 10:48
3

Arsenal heeft een belangrijke slag geslagen. The Gunners hebben met de 21-jarige Gabriel Martinelli een overeenstemming bereikt over een nieuw, vierenhalfjarig contract. 

Martinelli speelt sinds medio 2019 bij Arsenal en beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak. De Braziliaanse aanvaller beschikte nog over een verbintenis tot de zomer van 2024, al kon de Londense club de samenwerking met een jaar verlengen. Nu ligt Martinelli vast tot de zomer van 2027, waardoor ook een eventueel zomers vertrek naar FC Barcelona uitgesloten wordt.

"We zijn heel blij dat Gabi hier blijft", zegt manager Mikel Arteta op de clubsite. "De supporters zien zijn kwaliteit en energie wanneer hij het shirt aantrekt en wij zien op de trainingen iedere dag hetzelfde. Gabi is nog steeds erg jong, dus we weten dat er nog veel meer aan zit te komen. Prachtig dat we deze reis samen voortzetten."

In een fraaie video, waar ook Dennis Bergkamp in te zien is, kondigt Arsenal aan Martinelli langer binnenboord te houden. De Braziliaan deed dit seizoen in alle negentien Premier League-wedstrijden mee en scoorde zeven keer.