Steun voor bekritiseerde Van der Sar bij Ajax: 'Ik wil een lans breken voor hem'

Steun voor bekritiseerde Van der Sar bij Ajax: 'Ik wil een lans breken voor hem'

3 februari - 20:55 Laatste update: 20:56
111

De kritiek die Ajax-directeur Edwin van der Sar krijgt is niet terecht, zo vindt Keje Molenaar. De oud-voetballer vindt het niet terecht dat Van der Sar wordt afgerekend op zijn presentatie in de media.

Van der Sar krijgt recent veel kritiek over zich heen. De voormalig doelman wordt verweten dat hij te traag en niet goed handelt, terwijl men ook vaak lacht om zijn media-optredens. Molenaar is het niet eens met de kritiek. "Ik wil een lans breken voor Edwin van der Sar", zo begint hij in podcast Kale en Kokkie van AT5.

"Van der Sar zit er nu bijna tien jaar en in die tien jaar heeft Ajax heel veel succes gehad. Dat kwam door de samenwerking tussen Edwin en Marc (Overmars, red.). Als hij naar buiten treedt, heeft hij wat moeite om zich goed verbaal uit te drukken, maar op het moment dat we hem alleen gaan beoordelen op wat hij in de media presteert, dan vind ik dat niet terecht."

Volgens Molenaar oordelen mensen nu zonder te beschikken over kennis van zalen. "Je moet over alle feiten en dossiers beschikken. Dan moet je als rvc kijken hoe Edwin van der Sar de afgelopen jaar heeft gepresteerd. Daar zit een hele wereld achter. Dan is zijn voorkomen en presentatie in de media één van de componenten waarop je dat beoordeelt. Dat is dan misschien een minnetje, maar ik weet niet hoe veel plussen er zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie