Sneijder ziet Robben graag terugkeren bij dolend Groningen: 'Zou fantastisch zijn'

Sneijder ziet Robben graag terugkeren bij dolend Groningen: 'Zou fantastisch zijn'

03-02-2023 23:32
38

Wesley Sneijder ziet in Arjen Robben een potentiële opvolger voor Mark-Jan Fledderus, die vrijdagochtend werd ontslagen als technisch directeur van FC Groningen. Volgens Sneijder is Robben op dit moment de aangewezen persoon om de selectie te motiveren in de strijd tegen degradatie.

Sneijder vindt het ontslag van Fledderus 'opmerkelijk', zo laat hij weten bij Veronica Offside. "Zeker in de situatie waarin Groningen nu zit, zullen ze het wel snel op de rit moeten krijgen. Ik denk dat er snel iemand gaat komen."

De oud-middenvelder hoopt dat Groningen werk maakt van de komst van Robben. "Ik weet niet of hij het wil en of hij kan, maar dat zou toch mooi zijn voor die club? Hij is daar begonnen, dus dat zou fantastisch zijn." De twee hebben niet zo veel contact meer, maar Sneijder grapt dat hij zijn oud-collega in de pauze van het programma wel even zal bellen. Ondanks het feit dat de transferperiode inmiddels voorbij is, denkt Sneijder dat Robben de spelersgroep zou kunnen motiveren in de komende allesbepalende weken. "Dat is nu belangrijk."

Robben, die in de zomer van 2021 definitief zijn schoenen aan de wilgen hing na een kortstondige terugkeer bij Groningen, is nog regelmatig in de Euroborg te zien als bezoeker. Fledderus liet in januari 2021 al eens weten de voormalig linkspoot graag te behouden in een andere functie. Daarop zou Robben hebben bedankt, om zo meer tijd door te kunnen brengen met zijn familie.