PSV staat voor cruciale kraker: 'Het is nu wel tijd om kampioen te worden'

PSV staat voor cruciale kraker: 'Het is nu wel tijd om kampioen te worden'

04-02-2023 06:39 Laatste update: 07:08
77

Erick Gutierrez speelt sinds 2018 voor PSV, maar werd nog nooit kampioen. Als er van Feyenoord wordt gewonnen in de kraker, is alles weer mogelijk beseft de Mexicaan.

In een uitgebreid interview met De Telegraaf zegt hij nog altijd geloof te hebben in de titel. "We hebben te veel punten laten liggen. Soms snap ik niet hoe dat kan. Ligt het aan de houding, is het onoplettendheid? In het najaar ging het wel goed met Cody en Noni er nog bij. Dat waren twee belangrijke spelers voor ons, die een grote invloed hadden op het spel. Het was wel even zoeken toen ze weggingen. Het is nu heel belangrijk om de wedstrijd tegen Feyenoord te winnen, dan ligt alles weer open. Daar hebben we het onderling over. Ik sta er heel positief in. Mijn geloof dat we daar kunnen winnen, is groot."

Guttierez kwam in 2018 over van Pachuca, maar kende lastige beginjaren in Nederland. Nu gaat het beter, stelt hij. "Komende zomer ben ik vijf jaar bij PSV. De eerste drie seizoenen zijn moeilijk geweest. Ik had veel blessures, er zijn periodes geweest waarin ik weinig speeltijd kreeg van de trainers. De laatste twee jaar gaat het beter en presteer ik vrij constant."

Ook onderging hij een transformatie als speler. "In Mexico was ik een aanvallendere speler, die goals maakte en anderen liet scoren. Maar ik heb me moeten aanpassen aan de manier van spelen die ze hier hebben. Ik ben nu een nummer 6 en dat voelt goed."