Twente profiteert niet van gelijkspel PSV en komt zelf ook niet verder dan 1-1

05-02-2023 18:41
199

Het is FC Twente niet gelukt om op evenveel punten als PSV te komen. De ploeg van trainer Ron Jans speelde met 1-1 gelijk bij het tegen degradatie vechtende FC Groningen. Sem Steijn en Oliver Antman waren de doelpuntenmakers.

Bij FC Twente was er geen basisplaats voor Michel Vlap. Sem Steijn kreeg de voorkeur als aanvallende middenvelder. Bij FC Groningen begon Elvis Manu in de basiself voor zijn eerste wedstrijd bij zijn nieuwe ploeg. Ook nieuwkomers Johan Hove en Mads Sorensen mochten vanaf de aftrap debuteren voor Groningen.

Al na vijf minuten spelen brak de wedstrijd in het hoge Noorden helemaal los. Steijn bewees gelijk zijn waarde en maakte de openingstreffer voor de bezoekers uit Enschede. De wedstrijd ging daarna verschillende kanten op. Er kwamen kansen voor beide ploegen en vooral FC Groningen had al 1-1 kunnen maken, maar gescoord werd er tot de rust niet meer.

Na de onderbreking kreeg de thuisploeg nog een pak meer kansen op de gelijkmaker en uiteindelijk kwam die ook. Antman was inmiddels binnen de lijnen gekomen als vervanger van Joey Pelupessy en de debutant liet gelijk zien wat hij in huis heeft. Vier minuten nadat hij het veld op was gelopen maakte hij de bevrijdende gelijkmaker voor FC Groningen. De thuisploeg zette door en kreeg nog meer kansen op de overwinning, maar die gingen er allemaal niet in.

FC Twente komt niet dichterbij de top vier en blijft door dit gelijke spel op plek vijf steken in de Eredivisie. FC Groningen blijft door het gelijke spel op de een na laatste plek staan, al zal het vertoonde spel meer vertrouwen geven voor de toekomst.