Barça komt laat op stoom tegen PSV-opponent, maar profiteert van misstap Real

Barça komt laat op stoom tegen PSV-opponent, maar profiteert van misstap Real

05-02-2023 22:55
7

FC Barcelona kwam laat op stoom, maar de Catalanen hebben zondagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van aartsrivaal Real Madrid. Barça won in eigen huis met 3-0 van Sevilla, waardoor het gat met Real nu maar liefst acht punten is.

Eerder op zondag liep Real Madrid verrassend tegen een 1-0 nederlaag aan op bezoek bij RCD Mallorca. Barcelona wist daardoor wat het te doen stond tegen het kwakkelende Sevilla, maar dat ging niet makkelijk. Barcelona domineerde weliswaar de gehele eerste helft, maar het wist de Andalusische muur nog niet te slechten. Daardoor stond de brilstand nog op het scorebord bij het rustsignaal.

In het tweede bedrijf bleef Barcelona geduldig zoeken naar de openingstreffer. Na een klein uur spelen viel de 1-0 ook: Jordi Alba, die aanvoerder was doordat Sergio Busquets geblesseerd uitviel, werd in de zestien fraai aangespeeld door invaller Franck Kessié. Oog in oog net doelman Yassine Bounou twijfelde de ervaren linksback back niet, waardoor hij direct raak schoot.

Na de eerste treffer kwam Barcelona aanvallend ook op stoom. Vlak voor de 2-0 kwam Ajax-flop Lucas Ocampos namens Sevilla nog binnen de lijnen met een papiertje vol met instructies, maar dat mocht niet baten. Op aangeven van Robert Lewandowski kon Gavi de tweede Barça-treffer namelijk simpel maken, terwijl Raphinha de 3-0 produceerde na een mooie voorassist van Frenkie de Jong.

Daarna werd er niet meer gescoord in Camp Nou. Barcelona staat nu dus dik aan kop in de Spaanse competitie: de nummer twee van het vorige La Liga-seizoen heeft nu acht punten meer dan Real Madrid. Sevilla is juist nog niet van zijn degradatiezorgen verlost. De Europa League-opponent van PSV staat nu zestiende, met een twee punten boven de degradatiestreep.