Kökcü diep geraakt: 'Hartverscheurend, ben normaal geen emotionele jongen'

Kökcü diep geraakt: 'Hartverscheurend, ben normaal geen emotionele jongen'

07-02-2023 10:45
4

FC Eindhoven-aanvaller Ozan Kökcü is aangeslagen door de aardbevingsramp in Turkije. De oudere broer van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü was voorafgaand aan het duel met Willem II (3-0) tijdens de minuut stilte zichtbaar geëmotioneerd.

"Ik werd wakker en natuurlijk zag ik op mijn telefoon gelijk het nieuws", reageert Kökcü na afloop tegenover ESPN. "Het is natuurlijk hartverscheurend." Kökcü kon zijn tranen tijdens de minuut stilte voor de slachtoffers en nabestaanden in Turkije en Syrië niet bedwingen. "Normaal ben ik helemaal niet zo'n emotionele jongen. Ik weet niet wat er tijdens die minuut allemaal met me gebeurde. Ik vond het heel erg mooi en wil iedereen ervoor bedanken wat hier gebeurde."

De aanvaller vindt het 'lastig' om iets te betekenen voor zijn vaderland. "Het enige wat nog kan, is een financiële bijdrage aan een van de lopende acties schenken. Verder moeten gewoon heel hard hopen dat het goedkomt. Dat is wat we nu doen." De familie van Kökcü komt uit een ander deel van Turkije, mensen uit zijn sociale omgeving werden getroffen door de ramp. "Ik heb daar vrienden voetballen."

"Jongens met wie ik samen heb gespeeld. Maar los van dat: waar het ook zou gebeuren, ik zou het heel erg vinden. Alleen in eigen land is het normaal dat je dat extra voelt."