Van den Belt geschrokken van Jong Ajax-spelers: 'Ze scholden met kanker'

Van den Belt geschrokken van Jong Ajax-spelers: 'Ze scholden met kanker'

07-02-2023 11:17
160

PEC Zwolle-middenvelder Thomas van den Belt kreeg maandagavond tegen Jong Ajax zijn vijfde gele kaart van het seizoen. De aanleiding was enigszins opmerkelijk. Van den Belt sprak een speler van Jong Ajax aan, omdat hij met kanker schold.

"Ik weet niet of ik het moet zeggen, maar er waren wat jongens die met kanker scholden", begint Van den Belt na afloop van de wedstrijd bij ESPN. Hij besloot om op de één van de spelers af te stappen. "Ik vond het niet netjes, daarom zei ik er wat van, maar uiteindelijk ben ik geschorst omdat ik de veroorzaker van een opstootje ben."

"Ik hoorde dat iemand dat zei en toen liep ik naar hem toe. Ik vroeg: waarom doe je dat? Misschien een beetje met een duwtje. Toen gaf de scheidsrechter me geel, waar ik ook wel wat van vind", gaat Van den Belt verder. "Als scheidsrechter is het ook lastig. Je kunt er niet veel mee als je het zelf niet hoort, maar dit hoort gewoon niet op een voetbalveld. Maar misschien moet ik maar niets meer zeggen." Aan de kant van de Amsterdammers kreeg Gabriel Misehouy geel. 

De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Bij Jong Ajax stond Brian Brobbey in de basisopstelling.