Een en al lof voor goalies van Feyenoord: 'Fantastische en complete keeper'

Een en al lof voor goalies van Feyenoord: 'Fantastische en complete keeper'

8 februari - 07:51 Laatste update: 09:00
36

Timon Wellenreuther is volgens zijn oud-keeperstrainer Harald Wapenaar de perfecte stand-in van Justin Bijlow bij Feyenoord. Dat vertelt de oud-doelman aan het Algemeen Dagblad. Volgens Wapenaar ligt dat vooral aan de ijzeren discipline en stressbestendigheid van de Duitser.

"Hij heeft een tijd niet gespeeld en moet er dan ineens staan in een topper als Feyenoord - PSV", vertelt Wapenaar over de terugkeer van Wellenreuther in de Eredivisie. De twee werkten eerder samen bij Willem II. "Ik weet dat hij goed met de druk kan omgaan. Echt onderscheiden kon hij zich niet, maar daar was het ook de wedstrijd niet voor. Maar wat ik zeg, hij is vrij onverstoorbaar en all-round."

Wapenaar ziet ook bepaalde unieke kwaliteiten in zijn vroegere pupil Wellenreuther. Toch kan zijn meevoetballende kwaliteit ook een valkuil zijn, zag zijn trainer bij Willem II eerder. "Hij is goed met ruimte achter de laatste linies. Kan bijna als een soort extra libero spelen. Maar bij Heracles speelden we een keer overdag op stroef kunstgras en stond hij vrij hoog op het veld. Kwam er een bal tussen hem en de laatste linie en was hij te laat. Die fout kostte ons de wedstrijd, maar wij konden er wel begrip voor opbrengen."

In ieder geval denkt Wapenaar dat Wellenreuther erg geschikt is voor zijn huidige rol bij Feyenoord. "Ik ben groot fan van Bijlow, een fantastische, complete keeper. Maar Feyenoord heeft het heel goed gedaan door daarachter Wellenreuther te zetten. Tegen PSV heeft hij zijn vuurdoop gehad. Feyenoord wil graag kampioen worden en ik denk dat hij niet in de war zal raken van die druk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie