Jong PSV sloopt onder aanvoering van Van Duiven leeftijdsgenoten van Arsenal

08-02-2023 16:06
83

De beloftenploeg van PSV heeft flink huisgehouden op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Arsenal. In de vierde groepswedstrijd van de Premier League International Cup verpulverden de Eindhovenaren de ploeg uit Londen met 2-7.

Jason van Duiven en August Priske waren de grote opvallenden bij de ploeg van trainer Adil Ramzi. Beide spelers kwamen twee keer tot scoren in het duel. Na drie minuten spelen stond het al 3-0 door doelpunten van Dante Sealey, Mathijs Tielemans en Van Duiven. Daarna leek Arsenal terug te komen in de wedstrijd door tot 2-3 te komen, maar na rust walste Jong PSV over Jong Arsenal heen. Ze scoorden er nog vier, waardoor de eindstand op 2-7 kwam.

Van Duiven is sowieso de grote man bij de ploeg van Ramzi op dit moment. De zeventienjarige aanvalsleider scoorde in de laatste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie ook al twee keer tegen Almere City. Ook in de wedstrijden daarvoor tegen Willem II en VVV Venlo was Van Duiven trefzeker.

Jong PSV gaat door de overwinning al zeker door naar de kwartfinale van de Premier League International Cup. Daar kunnen ze de leeftijdsgenoten van Manchester United, Feyenoord en Arsenal niet tegenkomen, omdat die onder de Eindhovenaren zijn geëindigd in de poule.