Slot staat voor vraagstuk tegen AZ: 'Moest eigenlijk die luie voetballer zijn'

Slot staat voor vraagstuk tegen AZ: 'Moest eigenlijk die luie voetballer zijn'

12-02-2023 16:48
61

Orkun Kökcü baalt als een stekker dat hij de topper tegen AZ aan zich voorbij moet laten gaan. De Feyenoord-aanvoerder kreeg zondagmiddag tegen sc Heerenveen een gele kaart, waardoor hij  volgende week geschorst is.

In de slotfase van het duel met Heerenveen (1-2) trok Kökcü op het middenveld aan de noodrem. "Twee keer op rij...", zucht Kökcü na afloop bij ESPN. De controleur miste vorig seizoen Ajax-thuis door een schorsing en nu de thuiswedstrijd tegen AZ. "Ik ben iets te laat, maar de scheidsrechter kan ook gewoon voordeel geven."

"Eigenlijk moest ik gewoon die luie voetballer van een paar jaar geleden zijn", dolt Kökcü, die toelicht dat hij dan niet in die situatie terecht was gekomen op het middenrif. "Ik probeerde er alles aan te doen om het team te helpen. Ik baal er echt van. Maar ik heb vertrouwen in mijn teamgenoten volgende week."

Feyenoord wankelde in de slotminuten tegen Heerenveen, maar trok de zege over de streep. "We waren vermoeider dan normaal. Dat is ook niet gek als je eerder deze week nog 120 minuten hebt gespeeld", verwijst hij naar het bekerduel met NEC.