Van de Looi neemt na vijf succesvolle jaren afscheid als trainer van Jong Oranje

Van de Looi neemt na vijf succesvolle jaren afscheid als trainer van Jong Oranje

14-02-2023 17:40 Laatste update: 17:43
106

Erwin van de Looi houdt het na het EK met Jong Oranje voor gezien als trainer van de beloftenploeg. De oefenmeester was vijf jaar lang de trainer van het jeugdelftal van Nederland, maar vindt dat het nu tijd is voor andere dingen.

"De afgelopen vijf jaar heb ik met veel plezier bij de KNVB gewerkt", vertelt Van de Looi over zijn vertrek. "Ik heb het altijd eervol gevonden om bezig te zijn met de grootste voetbaltalenten van ons land, zeker als je ziet dat die jongens vervolgens doorbreken bij het Nederlands elftal. Het is een mooie periode geweest, maar mijn gevoel zegt dat het tijd wordt voor iets anders. Daarom heb ik besloten mijn contract niet meer te verlengen."

Zijn beste prestatie met Jong Oranje haalde Van de Looi in 2021, toen hij de halve finale bereikte op het EK. De KNVB was dan ook nog steeds erg tevreden met hem. "We zijn Erwin vooral dankbaar voor zijn goede werk de afgelopen jaren”, vertelt directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen. "Hij heeft uitstekend werk verricht bij Jong Oranje, zowel in sportief als organisatorisch opzicht. Jong Oranje heeft zich onder zijn leiding sinds lange tijd weer twee keer geplaatst voor een eindronde met aansprekend voetbal."