Galtier over blessure Hakimi: We hebben dit keer een risico genomen

Galtier over blessure Hakimi: "We hebben dit keer een risico genomen"

15-02-2023 10:03
5

Paris Saint-Germain is verdediger Achraf Hakimi kwijt voor een onbekende periode. De Marokkaanse verdediger viel geblesseerd uit in het treffen met Bayern München, dat met 0-1 werd verloren door de Parijzenaren. Een extra zorg voor trainer Christophe Galtier, wiens team binnenkort het tij moet keren in de Champions League.

Hakimi wist 45 minuten vol te maken, maar werd in de rust gewisseld voor Presnel Kimbembe. Tijdens het duel stond Hakimi tegenover Kingsley Coman, die door de absentie van de Marokkaan de beslissende goal maakte. Galtier gaf op de persconferentie de reden aan achter het gemis van de rechtsback. Een blessure die mogelijk een gevolg is van Hakimi's inspanningen op het WK. "We kunnen niet zeggen hoelang hij eruit ligt. Achraf had een zwaar WK waar hij door de pijn heen speelde", aldus de Franse oefenmeester op de persconferentie.

De verdediger heeft sinds het WK in Qatar een hoop wedstrijden moeten spelen voor PSG. In de tussentijd speelde zijn hamstringblessure langzaam op. "We hebben dit keer een risico genomen, maar zijn spierblessure speelde al vroeg weer op", zegt Galtier. Het team uit Parijs moet op woensdag 8 maart afreizen naar Beieren voor de return tegen Bayern München.