Van Nistelrooij zag Gakpo uitblinken bij Liverpool: 'Past zich heel goed aan'

Van Nistelrooij zag Gakpo uitblinken bij Liverpool: 'Past zich heel goed aan'

22 februari om 18:42

Ruud van Nistelrooij was onder de indruk van zijn vroegere pupil Cody Gakpo tegen Real Madrid. De aanvaller krijgt bij Liverpool steevast het vertrouwen in zijn eerste weken en zijn vroegere trainer ziet de aanvaller daardoor groeien.

"Ik vond Cody heel sterk", vertelde Van Nistelrooij op een persconferentie van PSV. "Hij had een aantal geweldige momenten aan de bal. Dat hij hem goed inspeelt aan de zijkant en daarna door beweegt. Maar dat deed hij ook al tegen Newcastle United en in de derby tegen Everton. Je ziet gewoon dat hij zich heel goed aanpast aan dat niveau, want hij was heel erg sterk." Gakpo werd door zijn huidige trainer Jürgen Klopp na zestig minuten spelen naar de kant gehaald.

Van Nistelrooij speelt met PSV zelf een cruciale wedstrijd tegen Sevilla donderdag. De trainer zou tijdens die wedstrijd de mentaliteit willen zien die hij zelf uitstraalt. "Wij moeten alles blijven geven en alles doen per wedstrijd en zo gaan wij het einde van het seizoen halen. Dat is echt de spirit. Die spirit ben ik. Zo kom ik elke dag op De Herdgang. Gisteren is klaar. Vandaag bespreken we wat we beter kunnen doen, dit en dit en dit. Vamos. Dat is het."