Unnerstall wil niks weten van sterallures: 'Ik heb een teruggetrokken leven nodig'

Unnerstall wil niks weten van sterallures: 'Ik heb een teruggetrokken leven nodig'

25-02-2023 10:31
45

Lars Unnerstall wordt meermaals de beste keeper van de Eredivisie genoemd, maar de Duitse sluitpost blijft zelf erg bescheiden. Zelfs als zijn ploeggenoten hem constant deze titel geven blijft hij de verlegen keeper met een imposant voorkomen.

Veel spelers roepen het bij FC Twente vaak. "Tot morgen, beste keeper van de Eredivisie." Maar Unnerstall zelf blijft daar heel nuchter onder. "Het is heel mooi, maar mij zul je dat nooit over mezelf horen zeggen", vertelt de sluitpost in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tijdens wedstrijden zullen sommige spelers wel denken, zo dat is echt een beest. Daar haal ik als speler wel voordeel uit. Je begint al met een 1-0 voorsprong als je als keeper er echt staat."

Maar voor de Duitser is één ding erg belangrijk in het voetbal, bescheiden blijven. "Ik voel me nooit anders dan wie dan ook. Ik doe gewoon mijn werk en dat is toevallig ballen tegenhouden. Ik heb als speler veel liever dat we met de ploeg 4-3 winnen en dat ik dan twee fouten maak, dan dat we niet winnen. Ik heb een normaal en teruggetrokken leven nodig om op het veld te presteren."