Reïncarnatie van Raúl staat op bij Real: 'Kwaliteiten die weinig anderen hebben'

Reïncarnatie van Raúl staat op bij Real: 'Kwaliteiten die weinig anderen hebben'

26-02-2023 07:59
19

Het pas achttienjarige talent Álvaro Rodriguez bezorgde Real Madrid zaterdagavond in de slotfase alsnog een punt in de derby tegen Atlético Madrid. Daarmee evenaarde de aanvaller een prestatie van clubicoon Raúl González Blanco, zijn huidige trainer bij Real Madrid Castilla.

Marca bestempelt Rodríguez als de 'nieuwe Raúl'. De Uruguayaan, die door trainer Carlo Ancelotti binnen de lijnen werd gebracht als invaller, kopte Real Madrid in de 85e minuut uit een hoekschop op 1-1. Atlético-doelman Jan Oblak was kansloos. 

De gelijkenissen zijn groot met het eerste doelpunt dat zijn leermeester Raúl ooit maakte voor Real. Dat was dertig jaar terug, eveneens tegen rivaal Atlético. 'De connectie tussen Álvaro Rodríguez en Raúl González kende gisteren een even magisch als bijzonder hoofdstuk in het Santiago Bernabéu', zo schrijft Marca.

Na afloop van de wedstrijd liet Ancelotti zich lovend uit over die tiener, die nog onderdeel uitmaakt van Real Madrid Castilla. "Volgend seizoen sluit hij aan bij het eerste elftal, omdat hij kwaliteiten heeft die weinig anderen hebben. Hij is lang, sterk, heeft een goede balbehandeling en is sterk met zijn hoofd. We gaan nog beoordelen hoe we het voor de rest van het seizoen gaan combineren met Castilla. Ik ga dat nog verder met Raúl bespreken", aldus de Italiaanse oefenmeester op de persconferentie.