Van Nistelrooij blikt terug: 'Dat was wel de meest penibele periode'

Van Nistelrooij blikt terug: 'Dat was wel de meest penibele periode'

26-02-2023 21:18 Laatste update: 21:19
19

Ruud van Nistelrooij gelooft nog altijd in de titelkansen van PSV. Wel moet zijn ploeg daarvoor alles blijven winnen, vertelt hij na de 3-1 zege op FC Twente bij ESPN.

Van Nistelrooij zag zondag de vastberadenheid die hij graag wil zien bij zijn ploeg. "Wij hebben ook tegen elkaar gezegd: het is niet jagen, het is gewoon je eigen wedstrijden winnen. Zorgen dat je optimaal presteert. Wij moeten vooral ons niveau halen en dan weten we ook dat we nog veel punten kunnen halen."

Over de wedstrijd van zondagmiddag was de coach positief. "Ik vond dat wij er goed opstonden in aanloop naar deze wedstrijd. Ook de wedstrijd tegen Sevilla hebben we meegenomen.  Ik vond het niveau en commitment op de trainingen hoog, dus ik ben blij dat dit er uitkwam in de wedstrijd."

"Na rust heb je de grote kans met Fabio Silva en Xavi Simons die hem teruglegt. Dan kun jij de 2-0 maken, maar maken zij daarentegen de 1-1 uit een voorzet die erin gaat. Dan heb je ook nog het schot van Cerny in de rebound. Dat was wel de meest penibele periode. Daarna vond ik dat wij verdiend wonnen."