Wijndal aangepakt: 'Ook al was die in bloedvorm, was je in Europa nog nergens'

Wijndal aangepakt: 'Ook al was die in bloedvorm, was je in Europa nog nergens'

27-02-2023 16:10
66

Kenneth Perez begrijpt weinig van de uitspraak van Owen Wijndal. De linksback van Ajax stelde onlangs dat hij samen met Steven Bergwijn 'de beste linkerkant van Nederland' vormt. 

Wijndal ging nog een stap verder en durfde te zeggen dat hij met Bergwijn ook in Europa 'een aardig linkerkantje' vormt. "Ik dacht echt dat hij het cynisch bedoelde", zegt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Ik dacht echt: dit is met een glimlach gezegd." Jan Joost van Gangelen vraagt zich af waarom Ajax TV besloten heeft het uit te zenden. "Het geeft aan hoe zij over zichzelf denken", aldus Perez.

Wedden

Meer odds

"Hoewel het by far niet waar is." Perez wijst erop dat Bergwijn in een vormcrisis verkeert. "Ook al was die in bloedvorm, was je nog nergens in Europa." John Heitinga gaf na het duel met Vitesse (1-2) aan erover met Wijndal gesproken te hebben. De Ajax-trainer noemde het 'niet slim'. "Heitinga is open en eerlijk. Veel trainers hadden gezegd: de speler zegt dat, ik kan er niet zoveel mee. Heitinga lost het op deze manier soepel op."