ADO komt met prachtig gebaar richting PSV en speelt met stichting Matchis op borst

ADO komt met prachtig gebaar richting PSV en speelt met stichting Matchis op borst

01-03-2023 16:52 Laatste update: 18:02
45

ADO Den Haag komt donderdag met een prachtig gebaar richting de zieke perschef van PSV, Thijs Slegers. De bezoekers spelen tegen de Eindhovenaren met stichting Matchis op de borst, een stichting die zich inzet voor stamceldonoren.

Slegers kreeg enkele weken geleden te horen dat hij helaas uitbehandeld is. Sindsdien zet de perschef van de Eindhovenaren zich in voor stamceldonoren, waardoor mensen die ernstig ziek zijn alsnog gered kunnen worden. ADO Den Haag steunt Slegers graag in dit initiatief. "Op deze manier wil ADO Den Haag graag haar steentje bijdragen om de aandacht op deze stichting gevestigd te houden en zoveel mogelijk stamceldonoren te werven. Het initiatief van PSV-perschef Thijs Slegers heeft ons allen diep ontroerd en dat zetten wij, specifiek in deze wedstrijd tegen PSV graag kracht bij", vertelt de club in een statement.

Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel als mogelijk een donor krijgen. Dit is van levensbelang voor hen die een transplantatie nodig hebben. ADO speelt donderdagavond tegen PSV de kwartfinale van de beker. De winnaar schaart zich bij Spakenburg als halve finalist in het toernooi.