PSV heeft geen kind aan B-garnituur van ADO en bereikt halve finale

PSV heeft geen kind aan B-garnituur van ADO en bereikt halve finale

02-03-2023 20:34
97

PSV heeft zich op eenvoudige wijze geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren hadden in het eigen Philips Stadion geen kind aan de B-garnituur van ADO Den Haag: 3-1.

ADO-trainer Dick Advocaat kondigde voor de wedstrijd al aan dat de prioriteit bij de competitie ligt. De Kleine Generaal hield woord en zette onder meer clubtopscorer Thomas Verheydt op de bank. PSV begon juist wel in de sterkste formatie. Alleen Xavi Simons kreeg vanwege lichte fysieke klachten rust. Het enorme krachtsverschil werd al snel duidelijk. André Ramalho kreeg een enorme kans, maar de Braziliaan schrok toen de bal na een hoekschop voor zijn voeten viel.

Luuk de Jong en Fábio Silva waren met het hoofd gevaarlijk, voordat Johan Bakayoko na twaalf minuten de score opende. De jonge Belg nam een voorzet van Patrick van Aanholt in één keer op de schoen en zag de bal via een ADO-been in het doel verdwijnen. De 2-0 volgde zo'n tien minuten later. Op aangeven van Jarrad Branthwaite tikte Guus Til subtiel binnen. PSV had al snel verder afstand kunnen nemen, maar liet flink wat kansen liggen. Richting de rust zakte het Eindhovense tempo wat in, maar van ADO had de ploeg van Ruud van Nistelrooij helemaal niets te duchten.

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. De Jong had de bal voor het inschieten na terugleggen van Van Aanholt, maar doelman Sonny Stevens redde. Dat de 3-0 niet veel later opnieuw uitbleef was een klein wonder. PSV waande zich even in een schiettent, want in een paar tellen tijd kregen Van Aanholt, Joey Veerman en Til de kans om de trekker over te halen. Alleen stond het vizier niet op scherp.

Door een ongelooflijke knal van Ibrahim Sangaré stonden de PSV-fans na 55 minuten alsnog op de banken. De Ivoriaan schoot de bal werkelijk snoeihard in de kruising, tot ongeloof van onder meer Van Nistelrooij. Aan de andere kant volgde nog wel meteen de eretreffer. Malik Sellouki krulde de bal heerlijk raak. Van enige spanning was desondanks geen moment sprake. Onder meer Ramalho verzuimde de score nog op te voeren met een vrije kopkans.

Een klein smetje op de zege was het uitvallen van Guus Til in de slotfase. De aanvallende middenvelder had last van zijn enkel. PSV heeft ondertussen nog wel zicht op het prolongeren van de bekertitel en voegt zich bij Feyenoord en Spakenburg in de halve eindstrijd. De loting vindt zaterdag plaats. Donderdagavond wordt ook De Graafschap - Ajax nog gespeeld.