Tabloids delen erg hoge cijfers uit aan 'outstanding' Gakpo: 'Ten Hag had gelijk'

06-03-2023 08:35 Laatste update: 10:27
51

Na de historische 7-0 overwinning van Liverpool op Manchester United wordt Cody Gakpo volop geprezen in Engeland. De Oranje-international had een belangrijk aandeel in de monsterzege met zijn twee goals.

Sky Sports geeft Gakpo een 9 voor zijn fabuleuze optreden tegen United. 'De fans van Liverpool deelden pluimen uit aan Gakpo bij zijn wissel.' Ook 90min beoordeelt Gakpo met een 9. 'Dit was zijn beste prestatie tot nu toe bij Liverpool. Hij maakte twee prachtige goals, terwijl hij de hele verdediging van Man United met meerdere problemen opzadelde.'

The Guardian vindt dat Gakpo 'outstanding' speelde tegen de formatie van Erik ten Hag. 'Ten Hag wilde de Nederlandse aanvaller in januari graag binnenhalen, maar de speler koos uiteindelijk voor Anfield. Ten Hag, die eindigde met Wout Weghorst, wilde niet op deze manier in het gelijk worden gesteld.'

The Mirror spreekt van een 'schuifdeurmoment' voor Gakpo. 'In een parallel universum stond Cody Gakpo in deze wedstrijd misschien op het veld voor Manchester United. De aanvaller heeft wat tijd nodig gehad om zijn beste vorm te tonen in Liverpool, maar er zijn positieve signalen sinds hij zijn eerste goal maakte. Wat het mogelijk nog pijnlijker maakt voor United-fans, is de aanvallers die de club in de winter in plaats van Gakpo heeft gehaald. Wout Weghorst was niet effectief in de aanval, terwijl hij wacht op een doelpunt in de Premier League.'

Liverpool komt aan de hand van Gakpo en Darwin Núñez weer op gang, zo concludeert kwaliteitskrant The Times. 'Gakpo was magnificent, hij was een teken van rust midden in een storm. Een hectische eerste helft werd opengebroken door een prachtig en slim moment van Gakpo, drie minuten voor rust. De Liverpool-fans waren dol op het tweede doelpunt van Gakpo en het vooruitzicht om dichter bij de Champions League-posities te komen.'