Veldbestormer PSV moet twee maanden de cel in: 'Weet niet wat me bezielde'

Veldbestormer PSV moet twee maanden de cel in: 'Weet niet wat me bezielde'

08-03-2023 11:45 Laatste update: 20:49
156

Het Openbaar Ministerie heeft drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk, geëist tegen Dylano K., die tijdens het Europa League-duel van PSV met Sevilla doelman Marko Dmitrovic aanviel. De twintigjarige man uit Roermond herinnert zich naar eigen zeggen niets van het voorval.

De politierechter in Den Bosch heeft K. de straf woensdagmorgen opgelegd. De rechter noemt de aanval op Dmitrovic een 'volstrekt respectloze actie'. Hij legde ook een gebiedsverbod op voor het Philips Stadion en omgeving, voor twee jaar. K. werd al twee keer eerder veroordeeld wegens voetbalvandalisme. De officier van justitie stelt dat de Limburger maar half zijn verantwoordelijkheid neemt voor diens daden.

"Ik ben het veld opgegaan. Het is allemaal supersnel gegaan", verklaart K., die zegt niets meer te weten van wat zich heeft afgespeeld. "Ik denk dat ik het een beetje stoer vond. Wat het totaal niet is. Ik weet niet wat me bezielde." Na zijn arrestatie bleek de man een alcoholpromillage van 1,6 te hebben. De Sevilla-doelman had de situatie snel onder controle en liep geen letsel op.