Club Brugge ontslaat coach al na twaalf wedstrijden, Schreuder in wachtkamer

Club Brugge ontslaat coach al na twaalf wedstrijden, Schreuder in wachtkamer

08-03-2023 17:01
22

De kogel is door de kerk: Scott Parker is na iets meer dan twee maanden al ontslagen bij Club Brugge. De weg ligt daardoor open voor Alfred Schreuder, al is het nog de vraag of de Belgische kampioen kiest voor de Nederlander.

Parker werd op 31 december gepresenteerd bij Club Brugge, waar het toen al niet goed draaide. Onder de Engelse coach zijn de resultaten echter niet beter geworden, met de 5-1 nederlaag in de Champions League bij Benfica als dieptepunt. In België verwachtte men al dat Parker ontslagen zou worden en nu komt Club Brugge met de bevestiging: de oefenmeester is na twaalf wedstrijden ontheven uit zijn functie.

De nummer vier van de Belgische competitie moet nu op zoek naar zijn derde coach voor dit seizoen. Schreuder, die voor zijn move naar Ajax al aan het roer stond bij de club, is in beeld. De Nederlandse coach wil echter een meerjarige verbintenis ondertekenen, terwijl Club Brugge inzet op een contract voor onbepaalde duur.

Daardoor is het ook mogelijk dat de Belgen kiezen voor een tussenpaus, die het seizoen af moet maken. De namen van assistent-trainer Rik De Mil en Nicky Hayen, trainer van de beloftenploeg, vallen daardoor ook. Club Brugge heeft nog niet bekendgemaakt wie voor de komende dagen de honneurs waarneemt, tot er een definitieve beslissing is genomen.