Doelpuntrijk duel Union Berlin, hoofdrol Vertessen, Arsenal en Sporting gelijk

09-03-2023 20:48
58

De eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League heeft een aantal verrassende uitslagen opgeleverd. Union Berlin, dat Ajax uitschakelde, kwam thuis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen het Belgische Union Saint-Gillis, terwijl ook Sporting en Arsenal remiseerden.

AS Roma - Real Sociedad 2-0
Door een vroeg doelpunt van Stephan El Shaarawy werd AS Roma al snel op het juiste spoor gezet tegen Real Sociedad, waarna Takefusa Kubo namens de Spanjaarden op de paal schoot en Lorenzo Pellegrini had kunnen scoren voor Roma. De tweede helft was amper noemenswaardig, maar de fans van Roma hadden vlak voor tijd toch nog iets te juichen toen Paulo Dybala de eindstand op 2-0 bepaalde.

Bayer Leverkusen - Ferencvaros 1-0
Lange tijd was de marge slechts één voor Bayer Leverkusen, dat in de negende minuut op voorsprong was gekomen door Kerem Demirbay. De Duitse club, met Jeremie Frimpong in de basis, wist de marge vlak voor tijd te verdubbelen door een rake kopbal van Edmond Tabsoba.

Sporting - Arsenal 2-2
Via William Saliba greep Arsenal na 22 minuten spelen de leiding: de Fransman kopte raak uit een corner, waarna Goncalo Inacio weer scoorde voor Sporting. In de tweede helft maakte Sporting na een zwakke fase van Arsenal ook de 2-1, waardoor de Londenaren in de achtervolging moesten. Jeremiah St. Juste haalde op geweldige wijze nog een bal van de lijn. Kort daarna viel de 2-2, een eigen goal van Hidemasa Morita.

Union Berlin - Union Saint-Gilloise 3-3
Het dappere Union uit België legde het andere Union knap het vuur aan de schenen. Victor Boniface scoorde voor de Belgen, maar Josip Juranovic maakte voor rust alweer gelijk. Daarna was het woord aan Yorbe Vertessen, die zelf de 1-2 maakte en Boniface assisteerde bij de 2-3, kort nadat Robin Knoche gelijk had gemaakt. Vlak voor tijd bepaalde Sven Michel de eindstand op 3-3.