Slot over keuze Szymanski: 'Beter schot uit tweede lijn en beter loopvermogen'

Slot over keuze Szymanski: 'Beter schot uit tweede lijn en beter loopvermogen'

09-03-2023 21:03
6

Arne Slot heeft een aantal duidelijke redenen om Sebastian Szymanski boven Javairo Dilrosun te kiezen als aanvallende middenvelder tegen Shakhtar Donetsk. Volgens de trainer is de Pool op dit moment een betere nummer tien met meer ervaring dan de jonge Dilrosun.

Voor aanvang van de wedstrijd in Polen legt Slot zijn keuze voor de teruggekeerde Szymanski uit. "Hij brengt meer ervaring op de nummer tien positie", vertelt Slot in gesprek bij Veronica. "Die jongen speelt zijn hele leven al op dit positie. Dilrosun is meer een dribbelaar en met Szymanski heb je daar echt een passer staan. Daarnaast heeft Szymanski een goed schot uit de tweede lijn, een beter loopvermogen en zet hij goed druk."

Slot wil Szymanski ook graag op een andere manier prikkelen door hem op te stellen. "Ik wil dat hij vandaag ook laat zien dat hij hier beter is dan Dilrosun." Szymanski raakte begin februari geblesseerd en moest een flinke maand wachten op zijn terugkeer. 

Ook legt Slot nog een aantal gevaarlijke punten uit van de tegenstander uit Oekraïne en pakt hij er een speler in het speficiek uit. "Oleksandr Zubkov is een zeer gevaarlijke speler. Hij scoorde ook twee keer tegen Real Madrid. Er zit veel diepgang in de ploeg en ze zijn ook heel gedisciplineerd in het druk zetten."