Napoli terug op kampioensroute na slippertje: De Roon en co. delven onderspit

Napoli terug op kampioensroute na slippertje: De Roon en co. delven onderspit

11-03-2023 19:56
11

SSC Napoli heeft zaterdag ternauwernood gewonnen van Atalanta Bergamo. Een opleving van Kvicha Kvaratskhelia bracht de motor bij I Partenopei op gang: 2-0.

Bij Atalanta begon De Roon in de basis. Zowel Hans Hateboer als Teun Koopmeiners kampt met een blessure en was er niet bij in Napels. De thuisploeg, die zich moest revancheren van de nederlaag tegen AZ-opponent SS Lazio vorige week, speelde met het dodelijke duo Kvaratskhelia - Victor Osimhen. In het Stadio Diego Armando Maradona was Napoli heer en meester.

Pas na rust werd het verschil gemaakt. Op het uur tekende Kvaratskhelia met een geweldige goal voor de 1-0. De Georgiër zette de Atalanta-defensie met een prachtige slalom te kijken en werkte doeltreffend af. Amir Rrahmani bracht Napoli een kwartier voor tijd in veilige haven.

Door de zege komt Napoli op 68 punten in de Serie A. Met nog twaalf speelrondes te gaan kan de ploeg van Luciano Spalletti de titel bijna niet meer mislopen. De voorsprong op naaste belager Internazionale bedraagt achttien punten.