ESPN-studio verbaast zich over woedende Fortuna-coach: 'Loopt de spuigaten uit'

ESPN-studio verbaast zich over woedende Fortuna-coach: 'Loopt de spuigaten uit'

11-03-2023 21:16 Laatste update: 21:33
55

Het gedrag dat Fortuna Sittard-trainer Julio Velázquez vertoonde langs de lijn tegen FC Twente gaat te ver, vinden Hedwiges Maduro en Kees Kwakman. De Spaanse oefenmeester stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken en deelde rake klappen uit aan de dug-out en geluidsapparatuur in het stadion van de Limburgers.

Fortuna verloor zaterdagavond in eigen huis van FC Twente met 0-3. Velázquez was zijn woede duidelijk niet de baas, ziet ook Maduro. "Ze zeggen wel vaak: het is een Spanjaard, dus zit hij vol met temperament. Maar in Spanje doen ze dit ook niet, hoor", zegt de analist en assistent-trainer van Almere City bij De Eretribune op ESPN. "Ik ken niet zomaar een trainer die tegen een dug-out gaat rossen. Ze zijn daar wel druk langs de lijn, maar dit gaat wel te ver, vind ik."

Kwakman is het eens met zijn collega. "Aan het begin heb ik hem ook een aantal keer beschermd, omdat hij in zijn taal niet altijd makkelijk overkwam. Daar kon hij weinig aan doen, maar nu loopt het echt de spuigaten uit", zegt hij, terwijl presentator Jan Joos van Gangelen de laatste woorden van Kwakman invult. "Je hebt als trainer een bepaalde voorbeeldfunctie. Als je je zo gedraagt, kun je erop wachten tot een speler van Fortuna iemand op het veld ook een rotschop geeft."

Het is niet voor het eerst dat Velázquez opzien baart met zijn uitbarstingen langs de lijn. De Spanjaard is sinds begin september in dienst bij Fortuna. Hij heeft de club wel naar de middenmoot van de Eredivisie weten de loodsen.