PSG voorkomt nieuwe klap mede dankzij hulp Bizot, Kluivert goud waard

PSG voorkomt nieuwe klap mede dankzij hulp Bizot, Kluivert goud waard

11-03-2023 22:56 Laatste update: 22:59
8

Na de Champions League-uitschakeling tegen Bayern München leek Paris Saint-Germain een nieuwe klap te verwerken te krijgen. Op bezoek bij het Stade Brest van Marco Bizot kwam het sterrenensemble laat op gang, maar uiteindelijk werd er wel nog gewonnen. Ondertussen was Justin Kluivert in Spanje goud waard voor het noodlijdende Valencia, terwijl AZ-opponent SS Lazio tegen puntenverlies is aangelopen.

Stade Brest - PSG 1-2
Drie dagen na de tweede nederlaag tegen Bayern moest PSG afreizen naar het noordwesten van Frankrijk, voor een uitduel bij Brest. Lionel Messi, Kylian Mbappé en Sergio Ramos stonden allemaal op het veld. Na 37 minuten grepen de Parijzenaren met wat hulp van Bizot de leiding. De Nederlandse goalie verwerkte een afstandsschot van Mbappé bijzonder slecht, waardoor Carlos Soler in de rebound raak kon schieten.

PSG kwam echter niet groots voor de dag bij de nummer vijftien van de Ligue 1. Ruim vijf minuten later stond het dan ook alweer gelijk: aanvaller Franck Honorat zorgde er eigenhandig voor dat een razendsnelle counter doel trof. In de tweede helft kwam PSG nog tot een aantal goede kansen. Uiteindelijk werd Mbappé de reddende engel: op aangeven van Lionel Messi besliste hij de wedstrijd.

Valencia - Osasuna 1-0
Bij Valencia is het op bestuurlijk gebied al een tijdje crisis, maar op sportief gebied is de nood nu ook groot. De club strijdt dit seizoen tegen degradatie en stond voor het treffen met Osasuna zelfs onder de streep. Justin Kluivert kreeg de kans in de basis van trainer Rubén Baraja.

De Nederlander groeide uit tot de grote man bij Valencia: hij maakte de enige treffer van de wedstrijd door een fout van Osasuna genadeloos af te straffen. In de slotfase kreeg de thuisploeg wel nog een strafschop, maar spits Hugo Duro miste op belabberde wijze. Daardoor wint Valencia met minimale cijfers. Het is nu even weg uit de degradatiezone.

Bologna - Lazio 0-0
Tussen de twee wedstrijden tegen AZ door moest Lazio aantreden tegen het Bologna van Jerdy Schouten. In de strijd om de Champions League-plekken was het echter een cruciaal duel voor de Romeinen. Maurizio Sarri besloot daardoor om geen spelers te sparen, maar alsnog kwam Lazio niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Het zakt daardoor af naar de derde plek in de Serie A. Donderdag gaat de ploeg op bezoek bij AZ.