El Yaakoubi twijfelt nog over OneLove-actie: 'Ik heb ook normen en waarden'

El Yaakoubi twijfelt nog over OneLove-actie: 'Ik heb ook normen en waarden'

14-03-2023 21:59
125

Redouan El Yaakoubi heeft in samenspraak met zijn club Excelsior nog geen keuze gemaakt over de OneLove-band die dit weekend gedragen wordt. Vorige keer dat de actie werd gehouden, koos hij voor een alternatieve band. Hij wilde laten zien dat iedereen voor hem gelijk is.

El Yaakoubi werd gevraagd bij verschillende talkshows, maar in gesprek met Excelsior deed hij dat niet. De club en zijn aanvoerder hebben nog niet gekozen over de actie van het aankomende weekend. El Yaakoubi wil in ieder geval zijn boodschap allesomvattender maken dan alleen de OneLove-band. "Ik heb ook mijn eigen normen en waarden. Ik hoop dat dat ook gerespecteerd wordt", zegt de captain van de Rotterdammers in het Algemeen Dagblad.

De aanvoerder van Excelsior staat nog steeds achter zijn mening en is blij dat hij zijn mening ook durft te delen. "Ik ben iemand die graag uitkomt voor wat hij denkt. Soms is dat op een harde manier, maar in mijn ogen altijd op een nette manier. Ik ben blij dat ik de intelligentie heb gekregen en mondig genoeg ben om me uit te spreken."

Vorig jaar had El Yaakoubi ook moeite met de aanvoerdersband om de oorlog in Oekraïne te steunen, vanwege de ongelijkheid in de gehele wereld. "Want die oorlog is net zo erg als in bijvoorbeeld Syrië, waar al jaren wordt gevochten. Nu is het in Europa en komen we in actie."