Haaland krijgt tekst en uitleg: 'Dan wordt het leven saai, hij heeft doel nodig'

Haaland krijgt tekst en uitleg: 'Dan wordt het leven saai, hij heeft doel nodig'

15 maart - 06:42
13

Pep Guardiola geeft tekst en uitleg over de wissel van Erling Haaland tegen RB Leipzig (7-0) na 63 minuten. De Noor had vijf keer gescoord en kon het record voor meeste doelpunten in één Champions League-wedstrijd verbreken.

Haaland maakte woensdagavond gehakt van Leipzig. De enige twee spelers die ooit vijf keer tot scoren kwamen in een Champions League-duel, zijn Lionel Messi en Luiz Adriano. "Als hij dat op 22-jarige leeftijd al verbreekt, wordt het leven wel saai. Nu heeft hij nog een doel om naartoe te werken", zegt Guardiola na afloop op het persmoment met gevoel voor ironie.

In binnen- en buitenland werd er met verbazing gereageerd op de wissel van Haaland, die een mogelijk record in rook zag opgaan toen hij naar de kant werd gehaald. "Nee hoor, ik heb hem naar de kant gehaald omdat de wedstrijd over was", vervolgt de Spaanse manager. "Het probleem is dat hij kritiek krijgt zodra hij een keer geen twee of drie doelpunten maakt. Vandaag maakte hij er vijf in dertig tot 35 balcontacten. Dat is wat we willen, maar dat is niet gemakkelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s