Ergernis bij Ten Hag na nieuwe blessure: 'Slechte beslissing van de arbitrage'

Ergernis bij Ten Hag na nieuwe blessure: 'Slechte beslissing van de arbitrage'

16-03-2023 11:40
15

Erik ten Hag heeft zich in aanloop naar de return tegen Real Betis in de achtste finale van de Europa League uitgelaten over de blessure van Alejandro Garnacho. De manager is geïrriteerd door het aantal kwetsuren bij Manchester United die ontstaan zijn na overtredingen.

"Ik weet niet wanneer hij terug is, maar dit is een serieuze blessure", zegt Ten Hag op het persmoment over Garnacho. Het achttienjarige talent werd afgelopen weekend tegen Southampton (0-0) hard aangepakt. "Dit gaat weken duren. Het is moeilijk om daar nu al een diagnose op te plakken, maar ik verwacht hem dit seizoen nog wel terug."

In een eerder stadium raakten ook Donny van de Beek en Christian Eriksen zwaar geblesseerd door een charge. "Opnieuw een serieuze blessure na een overtreding. Ook een slechte beslissing van de arbitrage om hem niet te bestraffen. We moeten zorgen dat we hem zo snel mogelijk terughebben, want we hebben hem hard nodig. Alleen moet hij er wel klaar voor zijn."

Ten Hag foetert dat hij pas één keer dit seizoen zijn selectie compleet heeft gehad. "De arbitrage is niet consequent. We hebben gesprekken gevoerd daarover. Alleen gaat het niet om de scheidsrechters, maar om onszelf." Tegen Betis kan Ten Hag ook niet beschikken over Antony, die ziek is.