Kökcü haalt snoeihard uit naar Ajax: 'Denken altijd dat ze de beste zijn'

Kökcü haalt snoeihard uit naar Ajax: 'Denken altijd dat ze de beste zijn'

19 maart - 16:40 Laatste update: 17:30
346

Orkun Kökcü is heel blij dat hij met Feyenoord de mond van Ajax heeft kunnen snoeren. De aanvoerder van de Rotterdammers ergerde zich voor de wedstrijd aan de woorden van de Amsterdammers en liet dat duidelijk blijken na afloop van de met 2-3 gewonnen Klassieker.

"Het maakt me helemaal niks uit hoe die wedstrijd ging", vertelt Kökcü na afloop van de wedstrijd. "Ik was er persoonlijk wel klaar mee, dat ze altijd praten voor de wedstrijden en denken dat ze de beste zijn. Wij hebben laten zien vandaag dat we het op het veld oplossen. Geen woorden maar daden, dat is Feyenoord."

Feyenoord won de Klassieker in de slotminuten door een goal van Lutsharel Geertruida uit een corner van Kökcü. De aanvoerder had na afloop een paar prachtige woorden over voor de matchwinner. "Geertruida is waar Feyenoord voor staat. Hij komt 200 meter van het stadion vandaan. Hele goede jongen en blij dat hij mee mag naar Oranje."

Ook liet Kökcü zich uit over het optreden van Quilindschy Hartman. De linksback werd al vroeg gewisseld, omdat hij met geel op zak een riskante overtreding maakte. Bij ESPN worden de beelden van de overtredingen aan Kökcü getoond. "Ik vroeg ook nog aan Hartman: Ben je geblesseerd? Dit is eigenlijk twee keer geel, scheidsrechters zijn ook mensen, hè."